יום שישי, 15 במאי 2009

מכתבו של ד"ר בניר לענת אמו של יוגב.

ענת שלום,
אני מצטער על כך שהתוצאות היו חיוביות אבל כמו שחברתך סיוון אמרה, זוהי מחלה שאפשר לחיות איתה והיא לא משבשת את רוב החלקים בחיים אם מטפלים בה כמו שצריך, אז את לא צריכה לדאוג.
אני אתן לך פה טבלה עם מאכלים מותרים ומאכלים אסורים בהקשר למחלת הצליאק.
בנוגע לשאר הדברים שכתבת אני אפנה אותך לרופא מומחה ששמו פרופסור רוברמן.


הטבלה הנ"ל:
מזונות מותרים ואסורים בדיאטה נטולת גלוטן
עמילנים- מותרים:
קמחים:קמח מיוחד ללא גלוטן, קמח תפוחי אדמה, קמח אורז, קמח סויה, קמח תירס, עמילן תירס (קורנפלור), קמח חומוס. לחם:לחם ודברי מאפה מהקמחים המותרים, פסטה: אטריות אורז, אטריות שעועית, אטריות תפוחי אדמה שמוציאה חברת אסם לקראת חג הפסח, וכל סוגי הפסטה המיוחדת ללא גלוטן. אורז:אורז, פצפוצי אורז, פריכיות אורז ללא שיבולת שועל, אטריות אורז. תירס:קלחים, משומר, קפוא, חטיפי תירס שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן, פופקורן טבעי ללא תוספות. תפוחי אדמה: כל הסוגים , בטטה. חטיפי צ'יפס שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן.
אסורים:
חיטה:קמח חיטה (לגבי קמח חיטה ללא גלוטן – מאחר שאין וודאות כי ניתן להוציא את כל הגלוטן מהחיטה, ההמלצה היום היא להימנע מצריכת קמח חיטה ללא גלוטן), כוסמין (spelt) , בורגול, סולת, קוסקוס, סובין חיטה. ופלים, חטיף שלווה, ביסקוויטים, דגני בוקר המכילים חיטה, לחם, פיתות, לחמניות, קרקרים, עוגות, עוגיות, בורקסים, כל סוגי הפסטה (סמולינה הינה חיטה), אטריות ביצים (מכילות גם חיטה), שקדי מרק, קרוטונים, פירורי לחם. שעורה:גריסי פנינה, לתת וטעם לתת המצוי במספר רב של דגני בוקר. שיפון:לחם שיפון. שיבולת שועל:קוואקר, גרנולה, יוגורט גרנולה, מצות שיבולת שועל, סובין שיבולת שועל.

קטניות- מותרים:
חומוס, עדשים, שעועית, אפונה, פול, סויה, בשר צמחי טהור, סלט חומוס שלגביו יש אישור מהיצרן כי אינו מכיל גלוטן.
אסורים:
תחליפי שניצל בשר "מן הצומח" (טבעול , זוגלובק ) , מוצרי סויה הנקנים מוכנים לאכילה, אלא אם כן צויין במפורש כי אינם מכילים גלוטן.

בשר ודגים- מותרים:
כל הסוגים, טרי או קפוא, לא מעובד. אם מעובד - רק כאלה שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן.נקניקים ונקניקיות - רק כאלה שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן.
אסורים:
מוצרי בשר, עוף, הודו ודגים מעובדים, או הנקנים מוכנים לאכילה (כמו שניצל , קציצות , קבאב, המבורגר).

חלב ותוצרתו- מותרים:
רוב הסוגים, ללא תוספת גרנולה ודגנים. רצוי לצרוך מוצרי חלב שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן.
אסורים:
משקאות חלב עמידים עלולים להכיל גלוטן.

ביצים- מותר את כל הסוגים.

ירקות- מותרים:
כל סוגי הירק חוץ מבנטי חיטה.
אסורים:
ירקות עם רוטב, שימורים או קפואים עם תוספת מרכיבים אסורים כמו לביבות ירק או מרקים מוכנים קנויים

פירות- מותרים:
כל הסוגים , טרי , משומר, יבש.
אסורים:
שימורים או פירות יבשים שהוספו להם קמחים.

שמנים- מותרים:
כל סוגי השמן, חמאה, מרגרינה.
אסורים:
שמן נבט חיטה.

טחינה, חומוס, ממרחים- מותרים:
טחינה גולמית, גרעיני חומוס, סלטים וממרחים מוכנים שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן.
אסורים:
סלטים הנקנים מוכנים לאכילה, עלולים להכיל גלוטן. אלא אם כן צויין במפורש כי אינם מכילים גלוטן.

משקאות- מותרים:
מיצי פירות, סירופים ותרכיזים, קולה ומשקאות תוססים אחרים – רק מסוגים שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן
אסורים:
בירה לבנה ושחורה, וויסקי, תחליפי קפה (צ'יקו), קקאו ממכונות, מיץ עגבניות במסעדות.

תבלינים- מותרים:
טהורים מכל הסוגים או טחונים בבית.
אסורים:
תבלינים מעורבים כמו זעתר וגריל עוף, תבלינים מחברות לא ידועות.

קטשופ, חומץ, רטבים- מותרים:
רסק עגבניות טהור, קטשופ ורטבים אחרים - רק אם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן, חומץ בן יין, חומץ הדרים, חומץ תפוחי עץ.
אסורם:
רוטב סויה (חוץ מאשר במקרים שבהם ישנו אישור מפורש מהיצרן כי אינו מכיל גלוטן), חומץ לתת (קיים באירופה).

ממתקים וחטיפים- מותרים:
שוקולד ללא תוספות, ממרח שוקולד. שוקולד עם שקדים, בוטנים, אגוזים או פצפוצי אורז. חטיפים וממתקים שלגביהם יש אישור מהיצרן כי אינם מכילים גלוטן.
אסורים:
שוקולד ממולא או עם תוספות, ופלים, פסק-זמן, כיף-כף וכדומה. חטיפים המכילים קמח (לפעמים הקמח עלול להתחבא בתבלינים) כמו ביסלי וקבוקים.

מזון תינוקות- מותרים:
דייסות קורנפלור, תירס ואורז.
אסורים:
דייסת סולת ודייסות אחרות, למעט אם יש אישור מהיצרן כי אינן מכילות גלוטן.

מקווה שעזרתי,
תעדכני אותי בהמשך,

ד"ר בניר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה